top of page

varza alba

Prima etapă: Tratamentul semințelor. Metodă pentru prepararea semințelor dinainte de semănat. Tehnologia agricolă de varză albă presupune pregătirea de înaltă calitate a semințelor pentru semănat. Momentul semănatului trebuie planificat în funcție de momentul plantării răsadurilor într-un loc permanent (cu 50 de zile înainte de plantarea dorită în pământ). Vă recomandăm să semnați semințe de varză pentru cultivarea răsadurilor în sere. În ele, răsadurile ies întărite și gata pentru plantare pe pământ deschis. Pentru a obține răsaduri de înaltă calitate, semințele trebuie pregătite în prealabil înainte de plantare. Soluția este preparată în proporție de 1 litru de îngrășământ BIOTECH lichid la 10 litri de apă încălzită la +50 ºC timp de 20 minute. pentru o mai bună absorbție a elementelor micro și macro în semințe, ceea ce va afecta răsadurile și răsadurile sănătoase și puternice. Semănatul se face în sol încălzit până la + 20 ºC, înainte de însămânțarea solului este udată din abundență. Semințele sunt plantate la o adâncime de 2-3 cm. Răsadurile pot fi cultivate în casete sau pur și simplu însămânțarea în solul unei sere (așa-numitele răsaduri sfâșiate). Mărimea capetelor depinde de potrivire. Este important să plantați plantele în găuri până la prima frunză adevărată. După însămânțare, casetele trebuie așezate într-o cameră cu o temperatură de aproximativ +23 ºC ... + 25 ºC și o umiditate de 98% pentru a provoca germinarea semințelor și pentru a asigura o apariție uniformă. Semințele sunt semănate direct în solul pregătit. De sus, însămânțarea este acoperită cu un amestec de nutrienți și se efectuează udarea. În timpul zilei, sub influența luminii solare, varza se va dezvolta bine.

Etapa a 2-a: Pregătirea solului. Varză - poate fi cultivată atât în aer liber, cât și într-o seră. În mod ideal, solul pentru răsadurile de varză trebuie pregătit toamna sau înainte de semănat. Pentru plantarea în aer liber, trebuie să alegeți locații însorite. Răsadurile până la momentul plantării pe pământ deschis (aproximativ 25 - 35 de zile de la germinare) ar trebui să aibă 4-5 frunze adevărate și o înălțime de aproximativ 15 cm. Undeva cu 12-15 zile înainte de plantarea răsadurilor în pământ, este necesar să se înceapă procedura de întărire. Transplantul trebuie făcut seara. Răsadurile bine condimentate pot rezista la înghețarea pe termen scurt de -3 ºC ... -5 ºC și formează capete de până la -5 ºC ... -8 ºC. Datele de plantare depind de soi. În cultivarea serei. Solul cu efect de seră trebuie fertilizat și compactat de înaltă calitate. În viitor, solul va fi supus desfacerii și udării ulterioare. Pentru formarea culturii, varza cheltuiește un număr mare de nutrienți. Pentru a obține răsaduri de înaltă calitate, trebuie să utilizați substraturi de turba gata, echilibrate cu pH, care conțin un complex de micro- și macroelemente. Recomandăm „vermicompost” substratul universal „BIOTECH”, care îmbunătățește fertilitatea solului, compensează lipsa materiei organice, îmbunătățește condițiile de apă, termice și de aer din sol și îmbunătățește procesele microbiologice ale solului. Rata de aplicare: 5 l de îngrășământ pe mp. Prima hrănire se efectuează cu o săptămână mai târziu, când planta își are rădăcina în seră. Semănăturile sunt udate cu o soluție caldă de + 18ºC ... + 20ºC, în proporții de 10 g de îngrășământ la 10 litri de apă, deoarece în perioada de plantare plantele tinere au mare nevoie de un set echilibrat de nutrienți, care trebuie furnizate în cea mai ușor formă accesibilă. Scopul hrănirii este dezvoltarea sistemului radicular, reducerea stresului cauzat de transplantul de plante și stabilirea rapidă a răsadurilor. Plantarea răsadurilor presupune irigarea la fiecare 2 zile pe baza a 10 litri de soluție (10 g de îngrășământ la 10 litri de apă) pentru fiecare m².

Etapa a treia: Al doilea pansament se aplică la începutul formării capului, pentru dezvoltarea normală a sistemului radicular, îmbunătățind alimentația plantelor, restabilind și activând microflora, îmbunătățind disponibilitatea de nutrienți. Este necesară udarea activă a varzei în perioada de legare a capului, umiditatea solului este de cel puțin 70%. Ulterior, sunt udate sistematic cu o soluție din acest preparat (10 g de îngrășământ la 10 litri de apă) pentru fiecare m².

Etapa a 4-a: Recoltarea. Prima recoltă se obține la 40-50 de zile după transplant. Varza albă poate fi recoltată mecanic (folosind combine și transportoare) sau manual. Atunci când alegeți o metodă de colectare, trebuie să aveți grijă să nu deteriorați prezentarea. Când colectați varza pentru păstrare, trebuie să lăsați 2-3 frunze integumentare pe suprafața capului, iar începutul are o lungime de aproximativ 3 cm. Este foarte important să închideți cu atenție și corect capetele într-un recipient sau bloc. Oferim tehnologie modernă pentru cultivarea legumelor și fructelor de pădure în sere pe tot parcursul anului. Înlocuind un strat de sol de 20 cm cu un substrat universal "BIOTECH" "vermicompost" sau turnând un strat cu aceeași grosime deasupra, încălzind astfel solul. Efectul se obține datorită proprietăților termoizolante ale substratului, care va menține temperatura optimă pentru rădăcinile plantelor și va hrăni solul încălzit cu toate elementele micro și macro necesare. Este, de asemenea, obligatoriu menținerea unei temperaturi constante a aerului de +22 ° C ... + 24 ° C.

În acest fel, legumele și fructele de pădure pot fi cultivate iarna.

bottom of page