top of page

castraveți

Etapa 1: Pregătirea solului. Castraveții cresc cel mai bine pe tipurile de sol ușor, bogat în humus. Paturile de castraveți ar trebui să fie întotdeauna lipsite de buruieni. Castraveții cresc foarte bine atât la interior cât și la exterior. Pentru fertilizarea solului, substratul universal "BIOTECH" "vermicompost" se aplică la 20 litri pe mp / m. Ar trebui aplicat uniform, udând suplimentar cu îngrășământ lichid "BIOTECH" - acest instrument va satura solul cu humus, ceea ce determină fertilitatea acestuia. Substratul acționează ca un regulator al umidității și temperaturii solului, conține potasiu și fosfor într-o formă ușor asimilabilă, precum și o cantitate mare de oligoelemente (magneziu, mangan, fier, sulf, zinc, molibden).

Etapa a 2-a: Pregătirea și semănatul semințelor și răsadurilor. Pregătirea castraveților pentru însămânțare începe într-o lună. Semințele de castraveți trebuie mai întâi înmuiate și germinate - acest lucru va accelera apariția răsadurilor. Semințele sunt înmuiate în îngrășământ lichid "BIOTECH" în raportul dintre 1 litru de îngrășământ și 10 litri de apă. Astfel, semințele vor da cele mai amiabile lăstari, plantele vor începe să dea roade mai devreme și vor produce flori mai puțin sterile. În paturi pregătite, puteți planta atât răsaduri cât și semințe încolțite. În ajunul plantării, plantele sunt pulverizate cu o soluție pentru a le crește imunitatea și pentru a crește supraviețuirea. Pentru a menține rândurile uniform, plantele sunt plantate de-a lungul cordonului. În ziua plantării răsaduri de castraveți sau semănat, pe paturi se fac găuri sau șanțuri, adâncimea de aproximativ 30 cm, 5 litri din substratul universal "BIOTECH" "vermicompost" sunt așezate pe fundul găurii. Semințele ar trebui să fie coborâte în sol cu nasul până la o adâncime de 4 cm. Brota va apărea de la capătul contond al seminței. Înclinându-se în pământ și grăbindu-se în sus, își va decoji coaja și va sări pe suprafață cu frunze curate de cotiledon. Punem semințele în găuri și plantăm răsadurile pe verticală, le presărăm cu pământ deasupra și le tamponăm ușor. După plantare, plantele sunt udate și stropite cu un strat subțire de turbă. Plantează cu atenție răsaduri în paturi de seră: tulpina nu poate fi îngropată sau înclinată adânc. Se udă planta astfel încât apa să ajungă la adâncimea rădăcinilor, se folosesc 3 litri de soluție gata pregătită la 1 mp (30 g de îngrășământ BIOTECH lichid la 3 litri de apă). Pentru plantarea răsadurilor, planta trebuie să aibă 3-4 frunze adevărate.

Etapa a treia: udarea castraveților: udarea pentru castraveți este poate cel mai important proces. Grija pentru castraveți în sere și în pământ deschis constă în udare și hrănire. Pentru sere, ventilația obligatorie la fiecare 2 ore de la udare, activează brusc fructificarea și, în plus, sunt ecologice. Temperatura optimă pentru o bună dezvoltare a castraveților este între + 25 ° C și 30 ° C. Udarea se realizează cu o soluție caldă (+ 15 ° C + 20 ° C). Castraveții iubesc umiditatea, de aceea, pământul de sub ele trebuie păstrat umed. Udarea se realizează cu o soluție gata în cantitate de 5-10 litri pe mp / mp. După fiecare udare, solul trebuie desfăcut până când se închid rândurile. Trebuie să slăbiți doar 3-4 cm, deoarece sistemul de rădăcină de castraveți este puțin adânc. Datorită slăbirii periodice, evaporarea umidității de pe suprafața pământului, oxigenul intră mai bine pe pământ, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra fotosintezei. Pentru irigare, oferim îngrășământ lichid „BIOTECH”, deoarece castraveții au nevoie de azot, fosfor și potasiu, iar în momentul fructificării sunt necesare potasiu, azot și magneziu, care fac parte din îngrășământ într-o formă ușor digerabilă. Prima hrănire trebuie efectuată chiar și după prima subțiere a răsadului (și pentru răsaduri - în timpul creșterii lor). Castraveții trebuie udati înainte de înflorire - la fiecare 6-8 zile, în timpul fructificării - la fiecare 3-4 zile. Castraveții au nevoie de ajutor pentru a construi sistemul de rădăcini. Florile pe castraveți apar devreme, când planta nu este pregătită pentru fructificarea normală; prin urmare, este mai bine să eliminați florile timpurii și lăstarii de 1 frunze. Lăstarii laterali ar trebui, de asemenea, îndepărtați. Umiditatea și udarea aerului sunt deosebit de importante pentru castraveți în timpul creșterii active și formării fructelor. Chiar și o uscare pe termen scurt a solului în timpul formării fructelor duce la apariția amărăciunii la castraveți, care nu pot fi apoi eliminate prin nicio udare.

Etapa a 4-a: Recoltarea: În timpul începutului fructificării, va trebui să colectați castraveți la fiecare 2 zile, iar dacă există fructificare abundentă, în fiecare zi. Recoltarea constantă va evita întârzierile în fructificare, precum și creșterea volumului și calității culturii. Recoltarea se face cel mai bine dimineața devreme. În acest moment, zelenții conțin mai multă umiditate. Oferim o nouă tehnologie modernă pentru cultivarea legumelor și fructelor de pădure în sere pe tot parcursul anului. Înlocuind un strat de sol de 20 cm cu un substrat universal "BIOTECH" "vermicompost" sau turnând un strat cu aceeași grosime deasupra, încălzind astfel solul. Efectul se obține datorită proprietăților termoizolante ale substratului, care va menține temperatura optimă pentru rădăcinile plantelor și va hrăni solul încălzit cu toate elementele micro și macro necesare. Este, de asemenea, obligatoriu menținerea unei temperaturi constante a aerului de + 22 ° C ... + 24 ° C.

În acest fel, legumele și fructele de pădure pot fi cultivate iarna.

bottom of page